На Сумщині створили ще одну тергромаду

На Сумщині створили ще одну тергромаду

Децентралізація
Укрінформ
На сесіях Охтирської міської та Староіванівської сільської ради Сумської області у четвер прийняті остаточні рішення про добровільне приєднання Староіванівської сільської територіальної громади до територіальної громади міста обласного значення Охтирка і створення Охтирської міської ОТГ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Процес добровільного приєднання Староіванівської сільської ради до Охтирської міської територіальної громади розпочався наприкінці липня поточного року, коли мешканці Старої Іванівки та ще 5 сіл, що входять до складу місцевої громади, дали свою згоду на інтеграцію з містом. Вже за тиждень депутати Охтирської міськради на сесії підтримали це приєднання, що знайшло своє відображення у розпорядженні голови Сумської облдержадміністрації. Остаточне ж рішення про створення єдиної територіальної громади синхронно прийнято на сесіях обох громад 3 жовтня. Це означає завершення процедури приєднання відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та створення Охтирської міської об’єднаної територіальної громади», - прокоментував появу на карті області нової ОТГ директор Сумського центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко.

Читайте також: Громада на Тернопільщині розвиває паломницько-релігійний туризм

Таким чином Охтирська міська ОТГ, до складу якої увійшли місто Охтирка та села Велике Озеро, Залужани, Козятин, Пристань, Стара Іванівка, Будне, Климентове, Піски, Поділ та Сосонка, стала четвертою громадою Сумщини, створеною навколо міста обласного значення. До цього в області подібні ОТГ з’явилися з центрами у Сумах, Конотопі та Шостці.

Тепер на Сумщині нараховується 37 об'єднаних територіальних громад, створених на засадах добровільності у 2016-2019 роках. А ще 2 громади регіону (Путивльська та Тернівська) чекають на призначення перших виборів.

 Фото: ye.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-