На Черкащині виявили звалище небезпечних відходів

На Черкащині виявили звалище небезпечних відходів

Укрінформ
У селі Думанці на Черкащині на території непрацюючої тракторної бригади виявили несанкціоноване звалище небезпечних відходів.

Про це повідомляє у Facebook пресслужба Державної екологічної інспекції Центрального округу.

"До Державної екологічної інспекції Центрального округу надійшло повідомлення, що в адміністративних межах села Думанці Черкаського району на території непрацюючої тракторної бригади виявлено несанкціоноване звалище небезпечних відходів", - йдеться у повідомленні.

У ході обстеження території встановлено, що невідомими особами вивезені відпрацьовані люмінесцентні лампи, поліетиленові каністри та металеві бочки з невідомою речовиною. Відпрацьовані люмінесцентні лампи зберігаються насипом в нежитловому цегляному приміщенні, каністри та бочки з невідомою речовиною знаходяться на землі та частково на заасфальтованій ділянці. Окрім того, на території виявлені місця розливу невідомих речовин.

Спеціалісти Держекоінспекції Центрального округу в присутності представника Слідчого відділку Черкаського РВП Головного управління Національної поліції в Черкаській області провели заміри площі земельної ділянки, відібрали проби ґрунту для вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів, склали акт відбору проб ґрунту та провели фотозйомку місця події.

За результатами вимірювань показників складу та властивостей ґрунтів виявлено перевищення вмісту забруднюючих речовин по амонію в 2,7 раза, по нітратах в 4,7 раза, по органічних речовинах у 3,6 раза, по сульфатах у 9,4 раза, по хлоридах у 13,4 раза.

Читайте також: Звалище у Чернігові підпалили — мер

Для встановлення осіб, винних у порушенні вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, залучено слідчо-оперативну групу Черкаського РВП Черкаського ВП ГУНП в Черкаській області.

Фото: radiosvoboda.org 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-