Комунальники Миколаєва мітингують через зарплатні борги — опалювальний сезон під загрозою

Комунальники Миколаєва мітингують через зарплатні борги — опалювальний сезон під загрозою

Укрінформ
Працівники комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» пікетували сесію Миколаївської міської ради з вимогою погасити їм борги по зарплаті.

З відповідною заявою на сесії міської ради 3 жовтня виступила голова обласної профспілки працівників житлово-комунального господарства Світлана Начінова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На «Миколаївоблтеплоенерго» склалася критична фінансова ситуація, яка ставить під загрозу початок опалювального сезону, що має розпочатися вже за 2 тижні. Річ в тім, що працівники підприємства вже три місяці не отримують зарплати і є борги по оплаті за електроенергію та інших обов’язкових платежах. Наразі колектив вимагає у депутатів виділити з бюджету 32 мільйони гривень на ці цілі», - сказала Начінова.

За її словами, попри проблеми з зарплатою, працівники облтеплоенерго сумлінно виконали свою роботу і підготували місто до початку опалювального сезону. «Але люди бачать два виходи з ситуації, якщо міськрада не підтримає підприємство: звільнятися або проводити масштабний страйк. В будь-якому випадку початок опалювального сезону під загрозою зриву», - наголосила лідер профспілки.

Читайте також: На зарплату шахтарям додатково планують виділити 1 мільярд із бюджету

Наразі депутати вже більше години обговорюють це питання. Вони нарікають на те, що критична ситуація на підприємстві склалася через те, що 90 відсотків коштів, які воно збирає за рахунок тарифів, перераховуються державі, а ті 10, що залишаються, не покривають навіть обов’язкові його витрати.

Варто зазначити, що 11 вересня 2019 року на сесії депутати вже проголосували за виділення 10 млн грн КП «Миколаївоблтеплоенерго» на погашення боргів за електроенергію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-