У Херсоні акція “Ні капітуляції” зібрала два мітинги

У Херсоні акція “Ні капітуляції” зібрала два мітинги

Фото
Укрінформ
У Херсоні на площі Свободи на акцію “Ні капітуляції” зібралося два мітинги.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На площі зібралися близько 200 людей – частина з них прийшли під прапорами «Свободи» тут також були представники Нацкорпусу, інші активісти стояли неподалік окремо.

Учасники обох мітингів прийшли з державними прапорами. Люди тримали в руках невеликі плакати, роздруковані сторінки з лозунгами “Ні капітуляції!”, “Сьогодні формулою Штайнмаєра називається формула Путіна”, “Ні продажу землі!”.

“Ми заявили мітинг на 18 годину, там заявили мітинг на 17 годину, щоб не казати “посуньтеся”, ми вирішили трохи відійти в сторону”, - пояснила активістка Оксана Погомій. За її словами, вона має питання до учасників сусіднього мітингу, де стоять Нацкорпус та “Свобода”, тому вважає неприйнятним брати участь у спільному мітингу.

Читайте також: У Чернівцях вимагали позачергового зібрання місцевих рад через “формулу Штайнмаєра”

Група мітингарів, серед учасників якого були представники “Свободи” та Нацкорпусу, зі своїми вимогами відправились до обласного управління СБУ. Вони вимагають, зокрема, негайно оприлюднити повний текст документу, підписаного на зустрічі “трьохсторонньої контактної групи”.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 жовтня заявив, що Україна погодила текст "формули Штайнмаєра". За його словами, вона передбачає схвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичними.

Водночас ряд українських партій, активісти та громадські діячі виступили з різкою критикою можливості підписання цієї "формули Штайнмаєра". Вони вважають, що спочатку має бути виконана безпекова частина Мінських угод. Тобто, виведення військ і контроль над кордоном мають передувати виборам і обговоренню статусу Донбасу.

1 жовтня на Майдані Незалежності відбувся мітинг проти капітуляції та імплементації "формули Штайнмаєра". Мітинг тривав кілька годин й участь у ньому взяли близько півтисячі людей.

На сьогодні кілька обласних рад в різних регіонах України підготували заяви про недопущення капітуляції, яку вбачають у реалізації “формули Штайнмаєра”.

Мітинги протесту проти реалізації “формули Штайнмаєра” сьогодні проходять й в інших містах України: Львові, Вінниці, Івано-Франківську, Краматорську, Харкові, Маріуполі, Києві.

Фото: ПіК, Khersonline

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-