Україна просить Японію пришвидшити початок будівництва нового мосту у Миколаєві

Україна просить Японію пришвидшити початок будівництва нового мосту у Миколаєві

Укрінформ
Україна просить Японію переглянути терміни початку реалізації проєкту компанії JICA з будівництва нового мосту через Південний Буг у Миколаєві.

Про це міністр інфраструктури України Владислав Криклій сказав під час робочої наради у Миколаєві 2 жовтня, відповідаючи на запитання журналістів чи виділятиме уряд кошти на ремонт Південнобузького мосту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми попросили посла Японії в Україні переглянути терміни початку реалізації місії JICA в рамках проєкту будівництва моста через Південний Буг у Миколаєві. Інакше ми не виключаємо залучення іншого виконавця проєкту. Адже 7-8 років Варварівський міст просто не витримає, це буде інфраструктурною проблемою», - сказав міністр.

Він уточнив, що вже пройшли тривалі перемовини, почалися певні процеси. В односторонньому порядку все зупинити неправильно, зазначив Криклій, тому все залежатиме від темпів виконавця, наскільки швидко вони готові рухатися.

"Якщо японська сторона не дасть конкретних термінів по будівництву нового мосту, то тоді будемо розглядати програму держфінансування по ремонту існуючого моста", - сказав міністр.

Читайте також: Флот і зважування автомобілів у русі: Криклій запросив ЄІБ до співпраці

Як уже повідомляв Укрінформ, у червні 2018 року компанія JICA (Японія) у Миколаєві презентувала проєкт будівництва мосту через р. Південний Буг.

У Національній транспортній стратегії України на період до 2030 року цей об’їзний міст є одним із пріоритетних завдань. Його мета – знизити вантажопотік та створити зручні умови для жителів регіону та компаній, які тут здійснюють свою діяльність.

Згідно з дослідженнями, інтенсивність руху існуючими Варварівським та Інгульським мостами у Миколаєві складає більше 30 тисяч одиниць техніки на добу.

Між тим, Південнобузький (Варварівський) міст ще в минулому році було визнано аварійним. Орієнтовна вартість ремонту сягає 1,3 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-