Жителі Сум зупинили потяг — вимагали залишити додаткові зупинки

Жителі Сум зупинили потяг — вимагали залишити додаткові зупинки

Фото
Укрінформ
Вранці 2 жовтня близько десятка сумчан вийшли на залізничну колію і зупинили потяг приміського сполучення. Таким чином вони протестували проти скасування додаткових залізничних зупинок на території обласного центру.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікацій ГУ Нацполіції у Сумській області Ельвіра Біганова.

«Подія сталася по вулиці Героїв Крут, на залізничній зупинці «59-й кілометр». Близько десятка сумчан вийшли на залізничну колію, перекривши рух потягу приміського сполучення «Суми - Смородино», внаслідок чого той змушений був зупинитися», - розповіла Біганова.

За її інформацією, на місце події негайно виїхали керівник головного управління Національної поліції в Сумській області, працівники управління превентивної діяльності, патрульної поліції. Поспілкувавшись з громадянами та машиністом, поліцейські оперативно врегулювали конфліктну ситуацію. Тож машиніст відкрив двері вагонів, люди зайшли у середину, звільнивши колію, після чого потяг міг продовжити свій рух далі.

Як пояснили учасники конфлікту, підставою для перекриття колії стало скасування Укрзалізницею з 30 вересня зупинок приміських потягів в межах Сум через заборгованість, що виникла у місцевої влади перед залізничним відомством в частині компенсації пільг за проїзд пенсіонерів.

Читайте також: Київський залізничний вокзал планують здати у концесію

Правоохоронцями розпочато перевірку обґрунтованості та законності скасування додаткових зупинок, а також причини виникнення заборгованості.

За результатами перевірки буде прийняте відповідне процесуальне рішення.

Фото: su.npu.gov.uа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-