У Тульчинській тергромаді пройде фестиваль традиційних подільських страв

У Тульчинській тергромаді пройде фестиваль традиційних подільських страв

Децентралізація
Укрінформ
На Вінниччині у с. Тиманівка, що входить до складу Тульчинської ОТГ, 12 жовтня відбудеться фестиваль традиційних подільських страв «Диво з горнятка».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Тульчинської міської ради Катерина Третьякова.

«12 жовтня у селі Тиманівка вдруге відбудеться фестиваль традиційних подільських страв «Диво з горнятка». Це буде яскравий гастрофест, в якому візьмуть участь села з нашої громади, а також сусіди зі Шпиківської та Вапнярської ОТГ. Цьогоріч у фестивалі також візьмуть участь фуд-блогери та гастрогіди і учасники фестивалів вуличної їжі із Вінниці, отож, виходимо на обласний рівень. Страв, якими пригощатимуть на фестивалі, буде чимало, але головна «героїня» - наша уславлена «Тиманівська каша», визнана об’єктом нематеріальної культурної спадщини Вінниччини», - повідомила Третьякова.

Читайте також: «Громада мрії»: на Рівненщині пройшов кінофестиваль про здобутки ОТГ

За її словами, місцеві господині збираються наварити 130 літрів автентичної тиманівської каші, або, як її називають, засипаної капусти, насмажити карасів та картоплі на бороні, а також наварити рибної юшки та узвару, якими пригощатимуть усіх охочих безкоштовно. Традиційні страви за своїми унікальними рецептами презентують іще шість сіл Тульчинської ОТГ. А приїжджі фуд-блогери та кухарі проводитимуть майстер-класи з приготування різноманітних смаколиків.

Крім того, під час фесту гостям запропонують різноманітну культурну програму від місцевих творчих колективів.

Тиманівська каша у 2018 році занесена до реєстру об'єктів нематеріальної культурної спадщини Вінниччини. Її готують за рецептом, який походить від козацького кулешу. Кашу готують на основі квашеної капусти та пшона з додаванням олії, молока, масла, яєць, цибулі та свіжого і вистояного сала.

Фото: facebook.com/radatulchin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-