"Капкани Кремля": у Вінниці нагадали про 86 політв'язнів

Фото
Укрінформ
У Вінниці у вівторок на Європейській площі встановили 86 капканів у межах акції "В’язні Кремля".
Про це кореспондентові Укрінформу повідомив співкоординатор акції Руслан Коломєйцев.

"Вінниця – дев’яте місто з десяти у регіональному турі на підтримку українських політичних ув’язнених та військовополонених «В’язні Кремля». Один з її заходів - правозахисні організації встановили 86 капканів на Європейській площі міста. Саме така кількість українських громадян наразі незаконно позбавлені волі у в’язницях Росії і окупованого Криму", - сказав Коломєйцев.

Акція "В'язні Кремля" у Вінниці /Фото: www.vinnitsa.info

За його словами, посередині інсталяції розташований інформаційний стенд, який пояснює мету акції і містить матеріали про політв’язнів. Також тут працює інформаційний намет, де вінничани можуть отримати спеціально створену до акції тематичну газету з інформацією та історіями політв’язнів. Активісти глобальної акції #SaveOlegSentsov пропонують усім охочим написати листа чи підписати листівку для в’язнів Кремля, яка після туру буде передана адресатам.

Під час акції відбулася пресконференція, на якій родичі полонених поділилися історіями та прикладами безправ’я і залякування, які чинить Російська Федерація і окупаційна влада на Кримському півострові.

Читайте також: У Чернівцях розставили 86 капканів, щоб нагадати про політв'язнів

А ввечері у HUB Місто змістів вінничанам покажуть фільм «Жити, щоб повернутися» - це шість історій, які розповідають про національний рух кримських татар за повернення до Криму після депортації 1944 року.

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня між Україною та Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 11 політв’язнів та 24 військовополонені моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-