Печеніжинська тергромада створила сільськогосподарський кооператив

Печеніжинська тергромада створила сільськогосподарський кооператив

Децентралізація
Укрінформ
В Івано-Франківській області, Печеніжинська ОТГ створила кооператив «Файний». Для цього громада скерувала 1 млн грн, який виборола на реаліті-шоу «Громада на мільйон».

Про це повідомляє Івано-Франківська облдержадміністрація.

«Справжній розвитковий проєкт, який дасть можливість місцевим мешканцям збільшувати вартість продукту, який вони виробляють, запрацював у Печеніжинській об’єднаній територіальній громаді. У неділю тут офіційно відкрили сільськогосподарський кооператив «Файний», у створення якого громада інвестувала 1 мільйон гривень, що виборола в рамках першого сезону українського реаліті-шоу про ОТГ «Громада на мільйон», - повідомляє Івано-Франківська ОДА.

За їхньою інформацією, новостворений сільськогосподарський кооператив має на меті реалізовувати великі партії малини, яку вже вирощують у селах Марківка, Рунгури, Печеніжин, Молодятин. Для цього кооператив обладнав у невеликому приміщенні камери для охолодження малини, її шокової заморозки та склад для зберігання готової продукції.

Читайте також: Громада на Одещині відроджує славу "ковбасного" місця

Нині кооператив «Файний» об’єднує сім приватних господарств і планує знайти партнерів як на українському, так і на закордонних ринках.

На переконання радника з питань децентралізації Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Максима Чопея, такий кооператив дасть поштовх іншим прикарпатським ОТГ для пошуку своїх ніш та вибору стартспеціалізації, виходячи з власних ресурсів.

Відомо, що на Прикарпатті працюють 30 ОТГ.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: if.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-