У Запорізькій області перша тергромада отримала «соціальне таксі»

У Запорізькій області перша тергромада отримала «соціальне таксі»

Децентралізація
Укрінформ
У Приморській міській об’єднаній територіальній громаді невдовзі запрацює «соціальне таксі» - спеціальний автомобіль для перевезення людей з обмеженими можливостями.

Нині це єдине таке авто у Запорізькій області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На базі управління соціального захисту населення Приморської міської ради було створено службу з перевезення осіб з обмеженими можливостями. Для того, аби вона функціонувала, необхідно мати транспорт. Ми підготували проєкт і подали до Міністерства соціальної політики документи з клопотанням про виділення бюджетних коштів на придбання «соціального таксі». Ми - перша громада у Запорізькій області, яка його отримала. Всього в Україні їх придбано 20», - розповіла голова Приморської громади Олена Божкова.

Читайте також: На Львівщині дві ОТГ хочуть реалізувати агропроєкт на 36 мільйонів

На території Приморської громади проживає понад 50 людей з обмеженими можливостями. Новий спецавтомобіль укомплектований пасажирським підйомником, що керується дистанційним пультом. Є перехідний місток.

Автомобіль вартістю майже 2 млн гривень журналістам показали під час престуру, який влаштував Запорізький Центр розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою".

Сьогодні Приморська міська ОТГ - зразкова у сфері надання соціальних послуг населення. Підтвердженням цього є, зокрема й реалізація проєкту придбання «соціального таксі».

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: Дмитро Смольєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-