У Херсоні міськрада призупинила діяльність заводу

У Херсоні міськрада призупинила діяльність заводу "Мікрон" через викиди

Укрінформ
У Херсоні виконком міськради проголосував за призупинення діяльності заводу "Мікрон" через викиди.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Питання по заводу "Мікрон". Десь тижні три тому ми виїздили туди, там дійсно ситуація не дуже гарна. Вони працювали, викиди були в повітря і дихати дуже важко було. Ми провели нараду, запросили керівництво..., яке пообіцяло не працювати, поки не встановлять очисне обладнання… Вони начебто встановили це обладнання, але вчора спілкувався з Попутьком (директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Юрій Попутько – ред.), він сказав, що ніяких дозволів на викиди підприємство не отримало... Тому сьогодні в межах законодавства пропонується винести рішення про призупинення його (заводу — ред.) роботи», - зазначив міський голова Херсона Володимир Миколаєнко.

У рішенні, за яке проголосували члени виконкому, зазначається, що підприємству рекомендують вжити заходів щодо призупинення діяльності до усунення шкідливого впливу викидів у навколишнє природне середовище. Державній екологічній інспекції в області рекомендували провести перевірку стану дотримання заводом законодавства про відходи.

Миколаєнко не виключає що у разі, якщо підприємство не виправить ситуацію, міська влада звернеться до суду для того, щоб зупинити діяльність підприємства взагалі.

За інформацією головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, ТОВ «Завод Мікрон» виготовляє суміш, що використовується при виготовленні асфальту.

Читайте також: Громадяни звертаються на урядову «гарячу лінію» з приводу забруднення повітря і води

Як розповів у розмові з кореспондентом Укрінформу Попутько, перед будівництвом чи модернізацією таких підприємств, як завод «Мікрон», підприємства повинні звернутися до проєктних організацій та розробити проєкт, що підлягає оцінці впливу на довкілля, яку буде здійснювати департамент. Департамент відповідно проводить оцінку, де одним з пунктів є громадські слухання. На сьогодні без оцінки впливу на довкілля жодне підприємство, що будується чи модернізується, не може працювати.

«Завод Мікрон» не звертався до департаменту екології щодо проведення оцінки впливу на довкілля. Це-перше. По-друге, всі підприємства, що мають стаціонарні джерела викидів у повітря, повинні отримувати дозвіл на викиди в атмосферне повітря. Також жодного разу це підприємство не зверталося до департаменту для того, щоб отримати даний дозвіл. Тобто, без цих двох документів підприємство не має права функціонувати», - зазначив Попутько.

За його словами, народний депутат України Павло Павліш, до якого звернулися мешканці обласного центру, просить ОДА створити робочу групу, включивши до її складу відповідні територіальні органи, для того, щоб вирішити проблемне питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-