Купувати вугілля на окупованій території означає підтримувати Росію — голова Донецької ОДА

Купувати вугілля на окупованій території означає підтримувати Росію — голова Донецької ОДА

Фото
Укрінформ
На Донеччині розглядають можливості покращити становище жителів на окупованих територіях, але закуповувати там вугілля не стануть, оскільки це означатиме підтримку окупанта — Російської Федерації.

Про це йшлося на зустрічі голови Донецької обласної держадміністрації Павла Кириленка з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина Анкою Фельдгузен в Маріуполі.

"Підкреслив (на зустрічі з послом - ред.), що на окупованій частині Донеччини живуть громадяни України, і ми як представники влади прагнемо, щоб вони це відчували. Розглядаємо можливість спростити порядок перетину КПВВ, прибрати обмеження на перевезення продуктів харчування, незаборонених медикаментів. А от закуповувати вугілля на окупованій території не можемо, оскільки це означатиме підтримку перш за все окупанта — Росії", - наголосив голова ДонОДА.

Він зазначив, що дії агресора призвели до важких наслідків, у тому числі й для вугільної галузі: частину шахт окупанти затопили, і вони не підлягають відновленню.

Стосовно поточної ситуації на лінії розмежування та перспектив розведення сторін Кириленко зазначив, що Україна прагне миру, але у питанні розведення хоче бути впевненою, що друга сторона виконає свою частину зобов'язань. Натомість такої впевненості немає.

Посол ФРН запевнила, що Німеччина зацікавлена у розвитку Донеччини й Луганщини і підтримує Україну в прагненні відновити територіальну цілість.

Читайте також: На Донеччині 11 міст, районів та ОТГ зможуть надавати адмінпослуги вдома

Протягом кількох років уряд ФРН спрямував на підтримку та розвиток підконтрольних Україні територій двох областей 1,4 млрд євро.

Фото: Facebook Павла Кириленка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-