Загибель 10 військових: справу фермера про тероризм завернули на друге коло

Загибель 10 військових: справу фермера про тероризм завернули на друге коло

Укрінформ
Запорізький апеляційний суд повернув до суду першої інстанції справу фермера Миколи Бутрименка, якого підозрюють в загибелі 10 українських військових.

Про це із зали суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Апеляційний суд частково задовольнив наше клопотання: він постановив, що права потерпілих були порушені і відправив справу на розгляд до суду першої інстанції", - розповіла адвокат потерпілих Олена Яркіна.

Крім того, запорізькі судді продовжили запобіжний захід для Бутрименка у вигляді тримання під вартою до 25 листопада. Сьогодні суд оголосив резулятивну частину. Повний текст рішення Запорізький апеляційний суд зачитає 2 жовтня о 12.00. Розглядати справу повторно будуть в Куйбишевському районному суді.

Читайте також: У Запоріжжі почався суд над фермером, якого звинувачують у "здачі" українських військових

Як раніше повідомлялося, у травні 2017 року Куйбишевський районний суд не визнав фермера винним в організації терористичного акту, але цим самим рішенням засудив його до 8 років позбавлення волі за статтею "фінансування тероризму".

Прокуратура і родичі загиблих і постраждалих бійців з таким рішенням не згодні і вимагають довічного позбавлення волі для Бутрименка.

Нагадаємо, влітку 2014 року в Шахтарському районі бойовики так званої "ДНР" збили штурмовик Су-25 ЗСУ. Пілот встиг катапультуватися, на його пошуки відправили групу з 19 спецпризначенців 3-го полку ім. князя Святослава Хороброго. Бійці потрапили на територію фермерського господарства Миколи Бутрименка, який запропонував військовим залишитися. В цей самий вечір ангар, в якому знаходилася техніка ЗСУ і бійці, обстріляли бойовики. 10 спецпризначенців загинули на місці, ще 5 - були взяті в полон, четверо - врятувалися. За твердженням постраждалих, Бутрименко здав позиції бійців бойовикам.

Миколу Бутрименка затримали, коли він їхав в Україну отримувати пенсію. У його машині знаходилася фінансова документація, яка підтверджує, що його фермерське господарство, зареєстроване на окупованій частині Донецької області, працювало і він платив податки так званій "ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-