У школі Галицинівської ОТГ запрацював електронний тир

У школі Галицинівської ОТГ запрацював електронний тир

Децентралізація
Укрінформ
Лупаревська загальноосвітня школа Галицинівської ОТГ на Миколаївщині стала єдиною в області, де запрацював електронний тир, придбаний на кошти громади.

Про це стало відомо під час престуру для миколаївських журналістів, організованого Миколаївським Центром розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У цьому навчальному році в нашій школі з'явився електронний тир. Його нам придбали за кошти громади. Його вартість 150 тисяч гривень. Дітям тут неймовірно цікаво», - розповіла директорка Лупаревської загальноосвітньої школи Валентина Кондратюк.

За її словами, тир вмикають зранку і працює він аж до кінця дня. Тут можна постріляти не лише під час перерви, а й організовано спеціальні факультативні заняття. За порядком слідкують не  вчителі, а учні старших класів. Постріляти в електронному тирі може кожен учень, починаючи з 5 класу і до 11-го.

Також тут проводяться заняття з військової підготовки для старшокласників.

Читайте також: На Дніпропетровщині 14 ОТГ беруть участь у пілотних проєктах з управління відходами

«З появою цього тиру у нас діти на перервах стали поводитися організованіше, чимало часу вони проводять тут, особливо, звичайно хлопці, хоча дівчаткам теж подобається», - запевнила директор.

За словами голови Галицинівської ОТГ Івана Назара, ідея придбати такий тир належить молоді громади.

«Освіта залишається пріоритетним напрямком розвитку нашої громади. Наразі ми витрачаємо 68 відсотків свого бюджету, бо переконані, що за молоддю – майбутнє. Якщо вони матимуть все необхідне для свого розвитку в селі, то не їхатимуть звідси, а залишатимуться і розбудовуватимуть нашу громаду», - сказав голова ОТГ.

Сьогодні Галицинівська ОТГ об’єднує 6 сіл, де проживає 9,2 тисячі населення. Серед них 1800 дітей дошкільного та шкільного віку. Тут працює 5 загальноосвітніх шкіл і 5 дитсадків. Є власний відділ освіти.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: Алла Мірошніченко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-