На Тернопільщині навчають, як розвивати туризм в ОТГ

На Тернопільщині навчають, як розвивати туризм в ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
У Тернопільській області започатковують низку заходів, спрямованих на розвиток туризму в громадах.

Тема семінару, який сьогодні проводить Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», «Туризм, як інструмент залучення інвестицій для розвитку територій ОТГ», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Упродовж двох днів учасникам семінару презентуватимемо успішні практики реалізації туристичних продуктів Байковецькою, Золотниківською, Теребовлянською та Тернопільською громадами, які найбільш вдало розвивають туризм. Наш край має конкурентоспроможний рекреаційний потенціал. Саме тут - найбільша кількість в Україні замків – понад 30, інших пам'яток історії, архітектури та культури. Проте, цей потенціал ще не достатньо ефективно використовується більшістю громад області. Тому за допомогою низки семінарів та виїздів в ОТГ хочемо виправити таку ситуацію», - розповів керівник Тернопільського ЦРМС Віктор Литвинчук.

Читайте також: На Дніпропетровщині відкрили гуртожиток для переселенців та центр соціальної реабілітації

У рамках дводенного семінару організовано телеміст з Житомирським Центром розвитку місцевого самоврядування.

Під час його проведення радник з питань регіонального розвитку Георгій Федорук поділився думками про перспективи розвитку туризму в громадах. Також присутні поспілкувалися з начальником відділу туризму Тетерівської ОТГ Валентиною Дверник.

«Громади, в першу чергу, повинні зрозуміти для чого їм розвивати туризм. Цим займатися має команда компетентних фахівців, а не одна людина. Важливо напрацювати стратегічний план розвитку галузі, інакше все зупиниться на рівні операційної діяльності», – зазначив директор Тернопільського туристично-інформаційного центру Тарас Ковальчук.

Учасники семінару побували у Духовному центрі в Зарваниці, де його ректор отець Володимир Фірман розповів про співпрацю із Золотниківською громадою щодо розвитку релігійного та паломницького туризму.

Семінар «Туризм, як інструмент залучення інвестицій для розвитку територій ОТГ» організований Тернопільським ЦРМС за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується Європейським Союзом та державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: Тернопільський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-