Закарпатську облраду пікетують знадвору та зсередини

Закарпатську облраду пікетують знадвору та зсередини

Фото
Укрінформ
Мешканці майбутньої Холмківської ОТГ та працівники Закарпатської обласної станції переливання крові пікетують будівлю на площі Народній, де сьогодні, 26 вересня, проходить чергова сесія Закарпатської обласної ради.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події, на акцію зібралося кілька сотень людей з транспарантами та плакатами.

“Мешканці майбутньої Холмківської ОТГ хочуть, аби до їхнього волевиявлення прислухалися обласні депутати перед тим, як голосувати за Перспективний план об'єднання громад Закарпатської області. Холмківська ОТГ наразі пройшла усі етапи об'єднання, ми маємо, нарешті, висновок від Закарпатської ОДА про спроможність. Відтак, вимагаємо від депутатів визнати нас і включити в Перспективний план”, - сказав представник холмківчан, районний депутат Роланд Цебер.

Мітинг під будівлею Закарпатської облради проти приєднання ще не створеної Холмківської ОТГ до Ужгорода / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Він наголосив, що ніхто із селян не погодиться, аби громаду приєднали до міста Ужгорода. Також підтвердив готовність об'єднаної громади розширитися за рахунок інших сіл, які виявлять бажання приєднатися до ОТГ.

Крім того, на пікет перед будівлею Закарпатської обласної ради зібралися працівники обласної станції переливання крові.

Читайте також: Під офісом ПриватБанку у Дніпрі страйкують 500 працівників заводу Коломойського

“Ми влаштували пікет з приводу проекту рішення, яке побачили в порядку денному. Йдеться про передачу трьох будівель в центрі міста — нашої станції переливання крові, обласного госпіталю ветеранів війни та обласної стоматологічної клініки - на околицю міста”, - сказала голова профспілки працівників Закарпатської обласної станції переливання крові Оксана Турянчик.

Медики називають таке переселення рейдерським захопленням їхньої будівлі в центрі місті та кажуть, що відстоюватимуть станцію переливання крові до кінця.

Сесію закарпатської обласної ради пікетують медики/ Фото Сергія Гудака

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, учасники мітингу за Холмківську ОТГ зайшли до будівлі Закарпатської обласної ради.

Учасники мітингу зайшли до будівлі Закарпатської обласної ради/ Фото: Сергій Гудак

Чергова сесія Закарпатської облради планує сьогодні, 26 вересня, розглянути 73 питання. Останнім зазначено розгляд проекту Перспективного плану об'єднання громад Закарпатської області.

Закарпаття наразі єдина область в Україні, яка не має затвердженим Перспективний план.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-