На Сумщині три ОТГ візьмуть участь у пілотному

На Сумщині три ОТГ візьмуть участь у пілотному "гендерному" проєкті

Децентралізація
Укрінформ
На Сумщині три об’єднані територіальні громади візьмуть участь у пілотному проєкті “Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні”.

Про це під час презентації проєкту в Сумській облдержадміністрації повідомила національний координатор програми “Жінки ООН України” Нургуль Асилбєкова.

«Ми вважаємо, що забезпечення гендерної рівності – один з важливих факторів, що спроможний підсилити хід реформ в Україні, в тому числі реформи децентралізації. Йдеться не лише про забезпечення прав жінок, а про збільшення можливості кожної громади за рахунок розширення прав та ролі жінок у вирішенні актуальних проблем. А серед актуального – потрібно вирівняти оплату праці (зараз жінки отримують на 20-30% менше), заборонити рекламу вакансій з обмеженнями за віком чи статтю», - сказала Асилбєкова.

За її словами, такі симптоми гендерної нерівності, як дисбаланс доходів, нерівний доступ до освіти, перешкоди для кар'єрних можливостей – були невід'ємною частиною нашого життя занадто довго. Проте останніми роками спостерігається безпрецедентний глобальний рух за жіночі права, рівність і справедливість.

Читайте також: На Закарпатті закликали ухвалити “історичний” перспективний план

Проєкт буде реалізовуватися у 12 громадах чотирьох областей України. У Сумській області до проєкту залучені три ОТГ: Березівська сільська, Краснопільська та Степанівська селищні громади.

Як відзначив заступник голови Сумської облдержадміністрації Іван Боршош, в області вже є перші спроби вирішення питання гендерної рівності. Зокрема до обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2017-2021 роки включено розділ «Реалізація рівних прав та можливостей жінок і чоловіків», де зазначені заходи, на реалізацію яких виділено кошти з обласного бюджету.

Проєкт «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні» спрямований на більш відповідальне врахування різних потреб жінок і чоловіків в рамках реформи децентралізації, а також на зменшення нерівності у процесах розвитку у всіх регіонах України. Особлива увага буде приділятися розширенню прав і можливостей жінок, які стикаються з різними формами дискримінації.

 Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-