Київстар допоміг придбати обладнання Одеській обласній дитячій лікарні

Київстар допоміг придбати обладнання Одеській обласній дитячій лікарні

Укрінформ
Оператор мобільного зв’язку "Київстар" і міжнародний благодійний фонд "Українська біржа благодійності" (МБФ УББ) "Дитяча надія" завдяки пожертвам абонентів допомогли придбати обладнання для Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі оператора.

"25 вересня в рамках спільної ініціативи Київстару та Міжнародного благодійного фонду "Українська біржа благодійності" (МБФ УББ) "Дитяча надія" відбулася передача обладнання у відділення кардіоревматології Одеської обласної дитячої клінічної лікарні", - зазначається у повідомленні.

У пресслужбі розповіли, що на кошти, які абоненти Київстару перераховували за допомогою SMS-повідомлень, була закуплена робоча станція Холтера ЕКГ та вимірювач артеріального тиску ВАТ-41. Станція Холтера дозволяє цілодобово фіксувати інформацію про роботу серця, проводити дослідження серця та судин, встановлювати захворювання та визначати тактику лікування.

Передача цього обладнання стала третьою за напрямом "кардіологія" і сьомою у проєкті "Дитяча надія". На сьогодні, за даними Київстару, сума пожертв уже становить понад 1 млн 380 тис. грн.

Щороку в Одеській обласній дитячій лікарні проходять амбулаторне та стаціонарне лікування майже 6 тисяч дітей. З них близько 400 мають вроджені вади серця, а 60 захворювань кваліфікуються як критичні та вимагають ургентного медичного втручання.

Раніше завдяки пожертвам абонентів Київстару медичне обладнання отримали Національний інститут раку, Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. Амосова, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр у Львові, Львівська обласна лікарня «Охматдит» та Одеська обласна дитяча клінічна лікарня (відділення онкогематології).

Читайте також: 4G-інтернетом вже скористалися понад 7 мільйонів абонентів Київстару

"Дитяча надія" - це платформа, завдяки якій всі абоненти передплаченого зв’язку Київстару мають можливість долучитися до благодійності та надіслати кошти через SMS-повідомлення. При здійсненні пожертви можна обрати напрямок допомоги (онко чи кардіо), та один з чотирьох регіонів країни (Київ, Дніпро, Львів та Одеса), в лікарні яких будуть спрямовані їхні благодійні внески. Пожертва може бути разовою, від 1 до 3000 гривень, або регулярною – 2, 5, 10, 15 та 20 гривень. Регулярна пожертва буде здійснюватися автоматично після кожного поповнення рахунку від 40 гривень.

Кошти, які абоненти жертвують за допомогою SMS, не оподатковуються. 100% пожертв використовуються МБФ УББ на реалізацію проєкту. Фонд самостійно закуповує всі необхідні матеріали для лікарень. Звіти щодо збору та використання коштів можна переглянути на сайті Української біржі благодійності.

Фото: Київстар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-