Прокуратура оскаржила суму застави за зловмисників, підозрюваних у наркоторгівлі

Прокуратура оскаржила суму застави за зловмисників, підозрюваних у наркоторгівлі

Укрінформ
Прокуратура Закарпатської області оскаржила обрані слідчими суддями Ужгородського міськрайонного суду запобіжні заходи дев’ятьом закарпатцям, які підозрюються у збуті наркотичних і психотропних речовин.
Про це повідомляють на офіційному сайті Закарпатської обласної прокуратури.

“Прокуратура Закарпатської області оскаржила обрані слідчими суддями Ужгородського міськрайонного суду запобіжні заходи дев’ятьом закарпатцям, які підозрюються у збуті наркотичних і психотропних речовин на території Ужгородщини, Мукачівщини та Тячівщини,” - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, у апеляційних скаргах прокуратура наголошує на невідповідності обраних запобіжних заходах тим негативним ризикам, які виникають для населення у вказаній категорії справ та тяжкості інкримінованих злочинів.

Разом із тим, у судовому засіданні прокуратура проситиме скасувати ухвали слідчих суддів Ужгородського міськрайонного суду стосовно підозрюваних та постановити нові, якими обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі не менше 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає близько 960 тис. грн.

Читайте також: У Франції засудили дев’ятьох українських моряків за перевезення наркотиків

Як повідомляв Укрінформ, 17 вересня 2019 року за процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області співробітниками УСБУ в Закарпатській області та ГУНП в Закарпатській області проведено більше 40 санкціонованих обшуків. У ході операції було затримано 9 закарпатців, яких підозрюють у збуті наркотиків, при затриманні було виявлено та вилучено наркотичні засоби, загальна вартість яких на чорному ринку становить понад 500 тисяч гривень, різноманітну зброю, набої до неї та значні суми готівки у національній та іноземній валютах.

Сьогодні під стінами Ужгородського міськрайонного суду активісти ультраправої організації "Карпатська Січ” провели акцію протесту, зумовлену рішеннями суддів щодо звільнення під мізерні застави одразу кількох осіб, що підозрюються у торгівлі наркотиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-