Депутат отримав підозру у хуліганстві після мордобою на Херсонщині

Депутат отримав підозру у хуліганстві після мордобою на Херсонщині

Укрінформ
Прокуратура повідомила депутату Херсонської обласної ради про підозру у зв'язку з бійкою у громадському місці.

Про це у Facebook повідомляє прокуратура Херсонської області.

«Сьогодні, 25 вересня, прокуратурою Херсонської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 3 ст. 296 КК України, депутату Херсонської обласної ради», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, досудовим розслідуванням установлено, що 22 вересня 2019 року вказаний депутат, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у громадському місці вчинив хуліганські дії щодо потерпілого Ч., завдавши йому двох ударів руками в обличчя. Депутат облради також грубо порушив громадський порядок та права громадян на спокій і відпочинок «шляхом гучного викрикування у нічний час образ нецензурною лайкою».

Читайте також: Скандал на Херсонщині: побилися двоє депутатів - перевіряють дії поліцейських

Крім того, депутат «завдав ударів декільком журналістам, які намагалися зафіксувати факти неправомірної поведінки, та відібрав у них телефони», погрожуючи фізичною розправою.

У прокуратурі наголошують, що своїми умисними діями депутат Херсонської обласної ради VII скликання вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 296 КК України, - хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю, пов’язане з опором громадянам, які припиняли хуліганські дії.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині поліція з'ясовує обставини конфлікту, що стався пізно ввечері 22 вересня між депутатом облради Євгеном Рищуком і депутатом райради в Олешківському районі Романом Чухаловим.

Раніше Рищук, якого пов'язують зі справою про вбивство Катерини Гандзюк, обіймав посаду заступника голови Херсонської ОДА, але в квітні 2019 року пішов у відставку слідом за головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-