Катування у метро Харкова: поліцейського залишили під вартою — без права застави

Катування у метро Харкова: поліцейського залишили під вартою — без права застави

Укрінформ
Ленінський райсуд Харкова на підготовчому засіданні у справі п'ятьох поліцейських, підозрюваних у хабарництві та систематичних знущаннях над пасажирами на станції метро "Південний вокзал", продовжив підозрюваному Роману Золотарьову перебування під вартою ще на 60 діб.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Ленінський райсуд задовольнив клопотання прокуратури про продовження підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без встановлення застави", - зазначили у прес-службі.

У той же час захисту, який просив змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт, суд відмовив, додали у прокуратурі.

Чергове засідання суду призначено на 7 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня 2018 року під час спецоперації затримано групу поліцейських на станції метро "Південний вокзал" за знущання над пасажирами. Протиправні дії поліцейських було зафіксовано прихованою відеокамерою.

Читайте також: Харківські копи жорстоко били пасажирів метро — прокуратура оприлюднила відео

Чотирьом співробітникам сектора поліції інкримінується одержання неправомірної вигоди і крадіжка у складі організованої групи, а також перевищення службових повноважень, що супроводжувалися насильством, вчиненим групою осіб, та службове підроблення. Максимальна санкція статей - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокуратура наполягала на утриманні під вартою без права внесення застави всіх фігурантів провадження. Червонозаводський районний суд Харкова задовольнив клопотання прокурорів стосовно чотирьох підозрюваних, ще одному призначив цілодобовий домашній арешт. Однак Харківський апеляційний суд пом'якшив заходи поліцейським, призначивши трьом з них розмір застави в сумі від 106 тис. до 141 тис. гн, а четвертого звільнив під особисте зобов'язання. Підозрювані внесли визначені судом суми і були відпущені з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-