Суд арештував водія вантажівки, причетного до ДТП з дев'ятьма загиблими під Одесою

Суд арештував водія вантажівки, причетного до ДТП з дев'ятьма загиблими під Одесою

Укрінформ
Райсуд Одеси задовольнив клопотання прокурора та слідчого ГУ НП в області стосовно обрання запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою без права на заставу водію вантажівки, причетному до ДТП з дев'ятьма загиблими.

Про це повідомляє пресслужба Одеської облпрокуратури.

"За клопотанням прокуратури судом взято під варту без права на заставу водія, причетного до ДТП, що забрала 21 вересня життя дев’яти людей в Овідіопольському районі. Цей чоловік за кермом автопоїзда "DAF 95XF430" з напівпричепом-цистерною, прямуючи з Одеси, перевозив вантаж на замовлення підприємства. З’ясовано, що під час спуску на дорозі він не обрав безпечної швидкості, не врахував стану завантаженого авто і, не впоравшись з керуванням, виїхав на зустрічну смугу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Смертельні ДТП у двох областях: Зеленський дав доручення Кабміну

Зазначається, що "через порушення правил дорожнього руху водій допустив зіткнення з мікроавтобусом Mercedes-Bens-311DЮ, який відкинуло за межі проїжджої частини. Унаслідок аварії водій мікроавтобуса та вісім пасажирів загинули на місці від тяжких ушкоджень".

Читайте також: ДТП з маршруткою під Одесою: двох постраждалих перевели з реанімації

Раніше облпрокуратура повідомила про підозру водію автопоїзду, причетному до трагічної ДТП, у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей. Законом передбачено до 10 років ув’язнення за вчинення вказаного злочину (ч. 3 ст. 286 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ НП в Одеській області.

Фото: "Одесский Курьер"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-