На Сумщині створили ще одну ОТГ — Охтирську

На Сумщині створили ще одну ОТГ — Охтирську

Децентралізація
Укрінформ
Сумська облдержадміністрація затвердила висновок щодо відповідності проєкту рішення про добровільне приєднання Староіванівської сільської ради Охтирського району до Охтирської міської територіальної громади.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор Сумського центру розвитку місцевого самоврядування Олександр Хоруженко.

«Процес добровільного приєднання Староіванівської сільської ради до Охтирської міської територіальної громади розпочався наприкінці липня поточного року, коли мешканці Старої Іванівки та ще 5 сіл, що входять до складу місцевої громади, дали свою згоду на інтеграцію з містом. Вже за тиждень депутати Охтирської міськради на сесії підтримали це приєднання, що знайшло своє відображення у розпорядженні голови Сумської облдержадміністрації. Остаточне рішення про створення єдиної територіальної громади буде синхронно прийнято на сесіях обох громад на наступному тижні», - зазначив Хоруженко.

Читайте також: На Миколаївщині громади вчилися відстоювати свої права у процесі об'єднання

Таким чином Охтирська міська ОТГ стане четвертою у Сумській області, створеною навколо міста обласного значення. До цього на Сумщині подібні ОТГ були створені з центрами у Сумах, Конотопі та Шостці.

Загалом сьогодні на Сумщині нараховується 37 об'єднаних територіальних громад, створених на засадах добровільності у 2016-2019 роках.

 Фото: ukraine1991.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-