До 1120-річчя Полтави сплели рекордно довгий вінок-оберіг

До 1120-річчя Полтави сплели рекордно довгий вінок-оберіг

Фото
Укрінформ
У понеділок, 23 вересня, полтавці сплели найдовший в Україні вінок-оберіг - завдовжки 1183 метри.

Виріб навіть перевершив початкові наміри організаторів цієї грандіозної затії, які планували прикрасити місто 1120-метровим вінком – по одному метру за кожен рік його існування. Тож в Україні зафіксований ще один рекорд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Корпусному парку Полтави волонтери з числа працівників бюджетних установ, школярі, студенти, громадські активісти, пенсіонери і всі бажаючі складали у букети листя, квіти, гілочки і прив’язували їх до основи – міцної мотузки. Гілками горобини, дуба, клена й деякими осінніми квітами учасників забезпечили працівники комунального підприємства "Декоративні культури", які напередодні провели санітарну обробку дерев. Але й полтавці принесли багато квітів з домашніх садків, кетяги калини. Загалом до плетіння долучилося понад 1000 містян.

Уже готовий вінок, у який вплели ще й різнокольорові стрічки, був викладений у парку вздовж пішохідних доріжок у 2-3 ряди.

Тим часом представники Книги рекордів України не лише скрупульозно вимірювали його, а й перевіряли наявність у ньому рослин-оберегів.

Читайте також: У Сумах до Дня міста створили найбільшу в Україні витинанку

Коли все було зафіксовано, учасники святкової ходи "Полтава вишивана" підняли вінок на руки, і разом з усіма присутніми винесли його за межі круглого парку, створивши навколо нього живий ланцюг. За приблизними підрахунками, вага вінка-гіганта становила 8 тонн.

Обабіч центральної вулиці Соборності рекордний вінок-оберіг, викликаючи захоплення водіїв і перехожих, пролежав дві години, після чого його розібрали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-