На Херсонщині оптимізують схему автобусних перевезень з врахуванням ОТГ

На Херсонщині оптимізують схему автобусних перевезень з врахуванням ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
На Херсонщині оптимізують схему внутрішньообласних автобусних пасажирських перевезень з врахуванням новостворених ОТГ.

Про це у п’ятницю на пресконференції розповів заступник голови ОДА Вадим Чабан, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз управління транспорту залучило фахівців Харківського університету – на підставі встановлених соціальних нормативів, територіального устрою, з врахуванням новостворених ОТГ, вони зроблять протягом жовтня оптимізовану схему маршрутів», - зазначив Чабан.

Інформацію про те, скільки автобусів та рейсів потрібно до конкретних населених пунктів, в облдержадміністрації готували разом з РДА.

Для того, щоб контролювати, як перевізники дотримуються умов укладених конкурсних договорів, перевізникам пропонують встановити GPS-трекери. Адже, як зазначив Чабан, надходить багато скарг на те, що автобуси на певних маршрутах їздять нерегулярно, не доїжджають до кінцевих зупинок.

«Це робиться для того, щоб після складання нової мережі за допомогою цього інструменту ми могли б у законодавчому полі контролювати перевізників», - додав заступник голови ОДА.

За його словами, ОДА пропонуватиме депутатам облради підтримати рішення про придбання таких GPS-трекерів коштом обласного бюджету. Передбачається, що на стаціонарних постах поліції за рахунок обласного бюджету встановлять відповідне обладнання, що дозволить визначати, чи це легальний перевізник, адже всі автобуси, що займатимуться перевезеннями легально, будуть обладнані GPS-трекерами.

Читайте також: У Линовицькій ОТГ за кошти мікрогранту облаштують туристичний об’єкт

Наступний крок - встановлення на автобусах обладнання для електронного зчитування передплачених карток.

За словами заступника голови ОДА, в області є близько 10 місць скупчення нелегальних перевізників – це, зокрема, автовокзал у Херсоні, поблизу КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чонгар», залізничної станції в Новоолексіївці, залізничного вокзалу у Херсоні, біля аеропорту «Херсон».

Нині на Херсонщині  - 465 маршрутів, офіційно працює 26 перевізників, на лінії щодня виходить 1650 автобусів. В області є 30 автостанцій (в тому числі, 2 автовокзали – у Херсоні і Новій Каховці).

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-