У Краматорську вперше з 2014 року відбувся великий салют

У Краматорську вперше з 2014 року відбувся великий салют

Відео
Укрінформ
Уперше з початку російської агресії проти України у Краматорську  влаштували великий святковий салют.

Про це повідомляє Kramatorsk.INFO.

«Увечері 21 вересня в небі над Краматорськом, вперше з трагічних подій 2014 року, відбувся великий святковий салют на честь 85-річчя Новокраматорського машинобудівного заводу. Салют став завершальним акордом у концерті, який проходив на стадіоні СК «Блюмінг», - йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що шоу зраділи далеко не всі містяни. Коли в ЗМІ було опубліковано програму святкових заходів, у місцевих групах соцмереж доволі критично обговорювали ідею з салютом, вважаючи, що зараз не час для таких розваг, тим більше що у багатьох досі неоднозначна реакція на гучні звуки пострілів.

Читайте також: У Краматорську до Дня Державного Прапора 240 військових утворили тризуб

Як відомо, у квітні 2014 року Краматорськ, як і Слов'янськ, був захоплений російськими бойовиками.

15-16 квітня в межах антитерористичної операції український спецназ зайняв територію аеродрому в Краматорську, який мав стратегічно важливе значення, адже його злітно-посадкова смуга була здатна приймати транспортні літаки. Крім того, аеродром був вигідною позицією, що прикривала підходи до Слов'янська.

Захисників аеропорту обстрілювали з «Градів» та іншого важкого озброєння. На початку травня основні сили українців відійшли. На території летовища, майже в повному оточенні, залишився відносно невеликий загін - 186 військових. Епопея оборони аеродрому тривала 47 діб, причому 17 з них - в надважких умовах.

5 липня Краматорськ був визволений українськими військами, і аеродром став місцем базування штабу АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-