Парад оркестрів, Макаревич і феєрверк: Чернігів відзначив День міста

Парад оркестрів, Макаревич і феєрверк: Чернігів відзначив День міста

Фото
Укрінформ
У Чернігові у День міста, 21 вересня, настрій тисячам людей створювали 5 військових оркестрів, колектив мажореток та легендарний російський гурт "Машина времени" з Андрієм Макаревичем.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже четвертий рік поспіль фестиваль духових оркестрів є важливою подією у творчому житті Чернігова та невід’ємною складовою святкувань Дня міста, привертаючи увагу спільноти до історичних, національних, патріотичних традицій Чернігівщини, передаючи з покоління в покоління непорушні духовні цінності українського народу та любов до рідного міста", - виголосив на початку концерту військових музикантів ведучий Артем Шелковий.

В Чернігові у День міста грали 5 військових оркестрів та співав легендарний Макаревич / Фото: Наталія Потапчук, "Машина времени"

Розпочався фестиваль парадом оркестрів, які стрункими рядами пройшли з Красної площі Чернігова до пониззя Катерининської церкви, що на в’їзді в місто. Там і відбувся грандіозний концерт. Розпочався він із творів, присвячених пам’яті Героїв різних часів, які віддали свої життя за Україну. Виконував їх зведений оркестр під орудою начальника Військово-музичного управління Збройних Сил України - Головного військового диригента, народного артиста України, полковника Володимира Дашковського.

По тому відбулися показові виступи музичних колективів. Свої програми представили кращі військові оркестри України з Києва, Одеси, Вінниці та Чернігова, а також рота Почесної варти Президентського полку імені Богдана Хмельницького. Сюрпризом фестивалю стала участь у ньому народного колективу мажореток "Альфа" із Хмельницького (мажоретки - це дівчата, які йдуть із військовим оркестром і відбивають ритм - ред.).

Послухати виступи військових музик до Катерининської церкви прийшли тисячі чернігівців та гостей міста. Значна частина розташувалася внизу, ближче до оркестрантів, та більша - на високому пагорбі під храмом, звідки було краще видно.

Читайте також: На Чернігівщині розпочався перший міжнародний "КукурудзаFest"

Ще одним грандіозним концертом, який 21 вересня зібрав у центрі Чернігова тисячі людей, став вечірній виступ запрошеного міським головою Владиславом Атрошенком легендарного російського гурту "Машина времени". Ні холод, ні дощ не завадили присутнім співати разом з її солістом Андрієм Макаревичем. Усі, хто був там, у соцмережах діляться найпозитивнішими враженнями.

Закінчився День міста святковим феєрверком.

А от IV Всеукраїнський фестиваль духових оркестрів продовжиться і в неділю. Сьогодні музиканти (і не тільки військові) гратимуть на різних локаціях Чернігова: у центральному сквері ім. Б. Хмельницького, біля Мегацентру та у трьох житлових мікрорайонах Чернігова: "Масани", "Шерстянка" і "Березовий гай".

Читайте також: У Чернігові відкрили меморіальну дошку Левку Лук’яненку

Як повідомляло агентство, заходи до Дня міста в Чернігові розпочалися ще 19 вересня відкриттям меморіальної дошки Герою України Левку Лук’яненку та презентацією фотоальбому "Черниговъ - Чернігів". У програмі святкування також - різні виставки, концерти, "науковий пікнік", напівмарафон "Нової пошти" тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-