У Чернігові святкування Дня міста розпочнуть парадом оркестрів

У Чернігові святкування Дня міста розпочнуть парадом оркестрів

Укрінформ
Ключовим заходом відзначення Дня міста Чернігова стане ІV Всеукраїнський фестиваль духових оркестрів, причому учасників фестивалю гратимуть не лише в центрі міста, а й у віддалених житлових районах.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила начальниця відділу культури управління культури та туризму Чернігівської міської ради Галина Петрова.

"Традиційно до нас на День міста приїжджають найкращі духові військові оркестри з різних куточків України. Ми розширюємо локації святкування, і містяни, яким буде незручно їхати в центр, зможуть відсвяткували у своїх мікрорайонах", - сказала вона.

Петрова розповіла, що відкриття фестивалю відбудеться 21 вересня о 15 годині парадом оркестрів, який пройде від підніжжя Катерининської церкви до Красної площі.

У неділю військові музики гратимуть на різних локаціях: у центральному сквері ім. Б. Хмельницького, біля Мегацентру та в трьох житлових мікрорайонах Чернігова: Масани, Шерстянка і Березовий гай.

За словами Петрової, на свято до Чернігова приїхали оркестр Почесної варти Президентського полку, оркестри Повітряних сил ЗСУ з Вінниці та Академії Сухопутних військ ЗСУ з Одеси. Із Хмельницького приїжджає народний ансамбль мажореток - помічниць тамбурмажора, які йдуть із військовим оркестром і відбивають ритм. Співрозмовниця зауважила, що чернігівці побачать єдиний такий український колектив, який має міжнародну акредитацію.

Виступатимуть у Чернігові й улюбленці містян - чернігівські військові музики: оркестр 8-го навчального центру Держспецтрансслужби Міноборони України та колектив Військово-музичного центру Сухопутних військ ЗСУ.

Читайте також: У Києві проходять заходи з нагоди Дня рятівника, рух Хрещатиком частково перекрили

Участь у фестивалі візьмуть також духові оркестри чернігівський Палацу культури та Філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Загалом же заходи до Дня міста в Чернігові розпочалися ще 19 вересня відкриттям меморіальної дошки Герою України Левку Лук’яненку та презентацією фотоальбому "Черниговъ - Чернігів". У п’ятницю ввечері відбулися офіційне відкриття свята і концертна програма на Красній площі.

Сьогодні зранку влада й громадськість поклали квіти до Братської могили визволителів Чернігова від нацистської навали в період Другої світової війни, а також стел загиблих учасників АТО/ООС і Героїв Небесної Сотні, що знаходяться у центральному сквері ім. М. Попудренка.

Увесь день у центрі міста працюватимуть "Алеї майстрів" та фудзони. Хедлайнером вечірнього концерту буде запрошений міським головою російський гурт "Машина времени".

Детальніше з програмою святкування Дня міста Чернігова можна ознайомитись на сайті Чернігівської міської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-