Масове отруєння в одеській школі: комісія знайшла прострочені й заморожені продукти

Масове отруєння в одеській школі: комісія знайшла прострочені й заморожені продукти

Укрінформ
Депутатська комісія Одеської міськради та працівники міського департаменту освіти і науки виявили в холодильниках їдальні загальноосвітньої школи №11, де протягом 14-19 вересня до лікарні звернулися 53 учнів, виявили прострочені та заморожені продукти.

Про це 20 вересня повідомила журналістам директор департаменту освіти і науки Олена Буйневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час перевірки харчоблоку школи №11 профільною депутатською комісією виявлено в холодильниках заморожені продукти, а також продукти з простроченими термінами вживання, що могло спричинити захворювання школярів. Виявлено й низку інших порушень. Остаточні висновки дадуть експерти, на підставі яких буде притягнуто винуватців до відповідальності за харчові отруєння 53 дітей, але вже зараз вирішено розірвати договірні відносини з фірмою-постачальником продуктів харчування до цієї школи", - зазначила Буйневич.

Крім того, додала вона, ми запропонували батькам дітей отримати в інфекційній лікарні довідки про діагностоване захворювання і надання медичної допомоги в разі можливих негативних наслідків для здоров'я школярів.

Вирішено також перевірити стан організації харчування дітей в усіх міських школах, оскільки з міського бюджету на це щороку витрачаються значні кошти. Крім того, завдяки перевіркам можна буде запобігти випадкам порушення умов харчування дітей в інших навчальних закладах.

Читайте також: В Одесі 27 школярів потрапили до лікарні з підозрою на гостру кишкову інфекцію

Як повідомлялося, станом на 17 вересня звернулись за допомогою до Одеської інфекційної лікарні 27 школярів з симптомами гострої кишкової інфекції. У пацієнтів віком 6-10 років було діагностовано "сальмонельоз". Пізніше до лікарні ще звертались діти - усього зареєстровано 53 пацієнтів, що харчувалися у цій шкільній їдальні.

За фактом отруєння дітей відкрило кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-