На Волині протестують шахтарі: один гірник – добу під землею

На Волині протестують шахтарі: один гірник – добу під землею

Відео
Укрінформ
На Волині протестують шахтарі копальні "Бужанська", які четвертий місяць не отримують заробітної плати. Підземний слюсар Михайло Боруцький уже добу перебуває під землею й категорично відмовляється звідти підніматися.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив народний депутат Ігор Гузь.

За його словами, про ситуацію на шахті йому повідомив гендиректор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк.

Помічники парламентарія Андрій Бокоч та Валерій Мних приїхали до гірників, щоб поспілкуватися із ними особисто і про все дізнатися у подробицях.

Боруцький, який вийшов на поверхню, щоб зробити заяву, у присутності помічників депутата озвучив вимоги страйкарів: «Головна вимога – погасити заборгованість з зарплати. Прикро, що добуте нами вугілля на складах не реалізується. Уже більше року не вирішується питання з єдиним внеском на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Річ у тому, що держпідприємство його сплачує, а податкова зараховує його у борги попередніх років. І тепер гірники, які виходять на пенсію, не можуть її вчасно оформити й отримувати. Вони вимушені звертатися до суду, бо внески сплачені, а по документах є заборгованість. Треба піднімати і розмір зарплати, бо вона критично низька. Ми вимагаємо зустрічі з головою профільного комітету Верховної Ради, міністром палива й енергетики або його заступниками, які займаються цими питаннями».

Фото: bug.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-