Під офісом ПриватБанку у Дніпрі страйкують 500 працівників заводу Коломойського

Під офісом ПриватБанку у Дніпрі страйкують 500 працівників заводу Коломойського

Відео
Укрінформ
У Дніпрі зранку п’ятниці, 20 вересня, під офісом ПриватБанку зібралося близько 500 працівників Нікопольського феросплавного заводу з вимогою виплатити зарплату.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На поточний момент біля будівлі банку страйкують близько 500 людей. До обіду приїдуть ще автобуси з робітниками нашого заводу», - розповіли страйкарі.

За словами мітингувальників, працівникам на заводі сказали: «Ідіть забирайте вашу зарплату у ПриватБанку».

Разом з тим, у пресслужбі ПриватБанку повідомили, що в ході зустрічі з робітниками заводу, на якій були озвучені позиції сторін, банкіри заявили, що виконання підприємством своїх зобов'язань перед НБУ є наслідком договору поручительства за кредитами рефінансування, отриманих власниками банку до його націоналізації 10 років тому, коли і банк і завод належали одній групі власників. ПриватБанк не є учасником угоди про врегулювання даного спору між НБУ і Нікопольським заводом феросплавів і розцінює організований пікет як чергову спробу тиску.

Читайте також: Компанія Коломойського погасить частину боргу ПриватБанку перед НБУ

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня 2019 року АТ «Нікопольський завод феросплавів» достроково виконало зобов’язання перед Національним банком за мировою угодою, погасивши заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна заводу. У травні 2018 року Національний банк подав до Господарського суду Дніпропетровської області позовну заяву про звернення стягнення на рухоме майно, що належить АТ «Нікопольський завод феросплавів».

Читайте також: Завод Коломойського погасив частину боргу ПриватБанку перед НБУ

Це майно було передане в заставу як забезпечення зобов’язань АТ КБ «ПриватБанк» за кредитом рефінансування. 28 серпня 2019 року Господарський суд Дніпропетровської області затвердив мирову угоду між Національним банком України та АТ «Нікопольський завод феросплавів». За цією угодою, НЗФ зобов’язувався погасити заборгованість ПриватБанку за кредитом рефінансування в сумі, що дорівнює ринковій вартості заставного майна. Власником контрольного пакету акцій НЗФ є бізнесмен Ігор Коломойський.

Фото: Олег Серга, facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-