Щоб приймати літаки Boeing, аеропорту

Щоб приймати літаки Boeing, аеропорту "Рівне" потрібне додаткове обладнання

Укрінформ
Для збільшення притоку літаків, у тому числі й класу Boeing, аеропорт «Рівне» необхідно доукомплектувати обладнанням.

Ця теза стала ключовою під час зустріч на летовищі керівника Міжнародного аеропорту «Рівне» Ігоря Насинюка із керівництвом області, повідомляє пресслужба ОДА.

«Сьогодні, попри те, що злітні смуги рівненського аеропорту вважаються одними з кращих в Західній Україні, він не може приймати великогабаритні літаки Boeing через злітно-посадкову смугу (руліжку) неналежної якості. Крім того, на летовищі відсутня необхідна техніка для обслуговування Boeing», - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, нині з місцевого летовища літаки MD чотири рази на місяць перевозять туристів до Шарм-ель-Шейху. Ще біля десяти вильотів на місяць здійснює мала авіація.

За радянських часів з міжнародного аеропорту «Рівне» здійснювалося близько 900 вильотів на місяць.

Тому позиція керівника області однозначна: потрібно думати не як зекономити, а як допомогти заробляти рівненському аеропорту, адже в нього є потенціал.

Читайте також: Літо 2020: Wizz Air планує 650 додаткових рейсів

Зараз в облдержадміністрації працюють над тим, аби отримати гарантії від провідних авіакомпаній, таких як МАУ, що за умови необхідної комплектації аеропорту почнуть користуватися рівненським летовищем.

З початку 2019 року рівненський аеропорт вже прийняв понад 8500 пасажирів, з яких 2800 - громадяни Республіки Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-