У Черкасах підприємці протестували проти введення касових апаратів

У Черкасах підприємці протестували проти введення касових апаратів

Відео
Укрінформ
У Черкасах відбулась акція протесту проти ухвалення законопроєктів, які передбачають введення касових апаратів, перевірок та штрафів. 

Про це з повідомляє кореспондент Укрінформу.

На центральній площі біля приміщення обласного будинку рад зібралось більше 200 представників малого та середнього бізнесу Черкас, Запоріжжя, Києва, Одеси, Харкова, Дніпра.

«Законопроєктами №1053 і №1073 керівництво України знищує малий бізнес. Ми цією акцією хочемо висловити свій протест проти цих законів, які вводять касові апарати та збільшують штрафи. Зараз ми працюємо не на розвиток бізнесу, а на виживання. А нам іще хомут на шию вішають. Під час розгляду законопроєктів №1073 і №1053 у комісіях Верховної Ради не була взята до уваги жодна наша пропозиція. Це – перша в Україні акція протесту проти згаданих законопроектів, і, вочевидь, не остання”, - заявив під час виступу один з організаторів акції, лідер Черкаської міської профспілки підприємців і працівників торгівлі громадського харчування та послуг Леонід Запорожець.

За словами підприємця із Запоріжжя Лідії Кривенької, «ніхто не думає про те, як захистити підприємців». Вона нагадала про випадок вбивства підприємця на ринку Барабашово в Харкові та масові демонтажі кіосків і павільйонів в різних містах.

Запроваження касових апаратів, каже Кривенька, вдарить по підприємцях: мало того, що касовий апарат коштує 7 тис. грн, так він ще потребує обслуговування, і воно платне.

"Ці закони лобіюють виробники касових апаратів та ті, хто заробляє на згаданих схемах. Вважаю, що починати наводити лад у державі потрібно не з малого бізнесу, а з олігархів», - наголосила підприємець.

Політику держави по відношенню до дрібного та середнього бізнесу розкритикував голова Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» Євгеній Глєбов (Черкаси). Він переконаний, що жорстка фіскальна політика може призвести лише до зменшення доходів до бюджету.

"В умовах війни та занедбаної економіки державній владі потрібно вести політику лібералізації, зменшення податків, а не вдаватися до каральних заходів", - каже Глєбов.

Читайте також: Держава має створити переваги фермерам на ринку землі - Маркарова

Голова ГО «Комітет підприємців України» Едуард Курганський (м.Київ) переконував, нововведення, передбачені законопроєктами, заженуть легальний дрібний та середній бізнес в тінь.

«В тій ситуації, коли держава буде намагатися закрутити гайки, багато людей стануть знову перед вибором: як вижити в ситуації, коли потрібно платити Єдиний податок, податок за найманих працівників і ще оплачувати касові апарати. І вони підуть в «тінь». Необережні кроки держави підвищать розміри «тіні» в цій країні», - додав Курганський.

Тим часом голова федерації профспілок у Черкаській області Петро Шевченко запропонував підприємцям обговорити проблему на круглому столі з депутатами Верховної Ради від Черкащини, звернення їм він пообіцяв направити найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-