Викрадення речових доказів на 50 мільйонів: суд пом'якшив запобіжний захід Головіну

Викрадення речових доказів на 50 мільйонів: суд пом'якшив запобіжний захід Головіну

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд пом'якшив запобіжний захід колишньому керівнику головного управління Нацполіціі в Одеській області Дмитру Головіну - санкціонував взяття генерала під нічний домашній арешт замість цілодобового.

Про це адвокат Микола Стоянов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Цілодобовий домашній арешт ексначальника поліції Одеської області Головіна Д.В. визнаний Вищим антикорупційним судом необгрунтованим. Працюємо далі", - зазначив Стоянов.

Адвокат оприлюднив ухвалу Вищого антикорупційного суду про зміну запобіжного заходу підзахисному.

Як повідомлялося, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту обрав 26 липня Дмитру Головіну Солом'янський райсуд Києва, у серпні Київський апеляційний суд залишив його ухвалу без змін.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просили суддю Солом'янського райсуду відправити Головіна в СІЗО з можливістю виходу на свободу під заставу в розмірі 23 мільйони гривень. Аргументували тим, що Головін може сховатися на окуповану територію Луганської області, звідки родом і де раніше працював.

Читайте також: Екскерівник поліції Одещини “забув” у декларації майна на сотні тисяч

У свою чергу, адвокати вважають, що експоліцейського затримали незаконно. Сам він теж не визнав своєї провини.

За даними слідства, два підприємці у змові з екскерівництвом поліції Одеської області заволоділи в 2017 році сімома контейнерами тютюнових виборів, які проходили як речовий доказ по одному з кримінальних проваджень. Цигарки були вилучені з обігу, їхня ринкова вартість становила, за офіційною інформацією, до 50 мільйонів гривень.

Головін очолював Головне управління Національної поліції в Одеській області з листопада 2016 по квітень 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-