У Франківську відкрили двометровий пам'ятник Степану Пушику

У Франківську відкрили двометровий пам'ятник Степану Пушику

Фото
Укрінформ
В Івано-Франківську на вулиці Шевченка, біля Прикарпатського національного університету, урочисто відкрили пам’ятник письменнику Степану Пушику.

Про це повідомляє сайт Івано-Франківського міського голови Руслана Марцінківа.

«Вулиця Шевченка поповнилась ще однією згадкою про письменника, науковця Степана Пушика. Пам’ятник видатному франківцю відкрили поруч Прикарпатського національного університету ім. Стефаника, де він працював, біля будинку №74-76. Це монумент висотою понад 2 метри з бронзовим погруддям на 9-ти металевих листах, що символізують щоденник Пушика. На першому з них – вірш-присвята», - повідомив Марцінків.

В Івано-Франківську відкрили пам’ятник Степану Пушику / Фото: martsinkiv.if.ua

Під час відкриття пам’ятника він ініціював наукову конференцію щодо Івано-Франківська та давнього Галича, про що, стверджує Марцінків, переймався Пушик.

Степан Григорович Пушик - український письменник, літературознавець, фольклорист, журналіст, громадсько-культурний і політичний діяч, кандидат філологічних наук, професор Прикарпатського університету ім. В. Стефаника. Лауреат державної премії ім. Т. Шевченка, премій ім. В. Стефаника, П. Чубинського, Мирослава Ірчана, О. Копиленка, Міжнародної літературної премії імені Воляників-Швабінських Українського Вільного Університету в Нью-Йорку. Автор багатьох поетичних та прозових збірок, фольклорних записів, книжок для дітей, літературознавчих та краєзнавчих праць, розвідки про карпатське коріння Т. Шевченка «Славетний предок Кобзаря», дослідження про «Слово о полку Ігоревім», про слов'янську та праукраїнську міфологію («Бусова книга»), повість про Володимира Івасюка («Блискавиці б'ють у найвищі дерева»).

Читайте також: У Лісабоні відкрили пам’ятник Шевченку

Степан Пушик — автор одного з найбільших рукописних щоденників у світі. Цей щоденник налічує близько 300 томів, у кожному з яких до 200 сторінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-