У Миргороді — карантин через сказ, лисиця покусала людей

У Миргороді — карантин через сказ, лисиця покусала людей

Укрінформ
З учорашнього дня, 17 вересня, у курортному Миргороді на Полтавщині діють карантинні заходи, зумовлені виявленням захворювання на сказ у лисиці, яка покусала людей.

Про це повідомляє Миргородська міська рада.

«Після досліджень, проведених лабораторією ветеринарної медицини, підтверджено, що тварина хворіла на сказ. Комісією затверджено заходи щодо подальшого убезпечення території від поширення сказу та розроблено графік профілактичних щеплень домашніх і безпритульних тварин по мікрорайонах міста», - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, 13 вересня на вулиці Сорочинській виявили лисицю, яка покусала трьох людей. Після досліджень, проведених лабораторією ветеринарної медицини, було підтверджено, що тварина хворіла на сказ.

Читайте також: На Миколаївщині домашні корови захворіли на сказ

Ветеринари звернулися до мешканців Миргорода з проханням негайно зробити щеплення домашнім та бездомним тваринам, які живуть поряд. Розроблений графік, який буде розміщено на сайті міської ради, згідно з яким голови будинкових та вуличних комітетів зможуть отримати вакцини. А у випадку незвичної поведінки тварин фахівці просять негайно звертатися до ветеринарних лікарів.

Фото: visnyk.lutsk.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-