Дві книги про Миколаївщину стали лауреатами конкурсу

Дві книги про Миколаївщину стали лауреатами конкурсу "Українська мова – мова єднання"

Укрінформ
Дві миколаївські книги "Миттєвості війни" та "Миколаївщина козацька" стали лауреатами загальнонаціонального конкурсу "Українська мова – мова єднання".

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА.

"Миттєвості війни" та "Миколаївщина козацька" - миколаївські книги, які стали лауреатами ХХ загальнонаціонального конкурсу "Українська мова – мова єднання", що проходив в Одесі. Він має на меті зміцнення державотворчої функції української мови, піднесення рівня мовної культури», - йдеться у повідомленні.

Обидві книги були видані завдяки фінансовій підтримці Миколаївської обласної державної адміністрації. Кожна з них є унікальною за підбіркою матеріалу та авторським поглядом.

"Миттєвості війни" - видання, присвячене участі жителів Миколаївщини в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях. Книга включає біографічні нариси про військовослужбовців, які загинули під час протистояння російській агресії в Криму та на Сході країни, спогади земляків-учасників антитерористичної операції, нариси про бойовий шлях військових підрозділів, що дислокуються на Миколаївщині, матеріали про волонтерський рух на Миколаївщині.

Читайте також: У столиці презентували інтерактивний путівник "Таємниці Київської Софії"

«Миколаївщина козацька» - книга миколаївських краєзнавців Октябрини Ковальової, Олександра Шарафанова та Олександра Добровольського. У ній вперше осмислюється козацтво на Миколаївщині як соціальна верства, що протягом століть була носієм, хранителем і виразником українства. Часові межі розповіді – від зародків козацтва до ліквідації Січі наприкінці XVIII століття.

Фото: inshe.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-