Суд залишив “довічне” ексбійцю

Суд залишив “довічне” ексбійцю "Торнадо", засудженому за вбивство двох патрульних

Фото
Укрінформ
Дніпровський апеляційний суд продовжив 17 вересня розгляд апеляції, яку подав засуджений до довічного ув'язнення вбивця двох поліцейських Олександр Пугачов, і залишив її без задоволення.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у пресслужбі Дніпровського апеляційного суду.

«Сьогодні у Дніпровському апеляційному суді продовжили розгляд кримінального провадження за апеляційними скаргами Пугачова О.В та його захисника на вирок суду присяжних Кіровського районного суду м. Дніпропетровська від 8 квітня 2019 року щодо Олексанадра Пугачова, обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст 263, ч.2 ст.15, п.13 ч.2 ст.115, ч.3 ст.262, ст.348, п.1 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України. У ході судового засідання колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Дніпровського апеляційного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу Олександра Пугачова та його захисника, а вирок суду першої інстанції — без змін», - йдеться у повідомленні.

Судове засідання у справі Александра Пугачова у Дніпрі / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, 25 вересня 2016 року біля автовокзалу у Дніпрі водій зупиненого за порушення правил дорожнього руху автомобіля застрелив двох поліцейських. Злочинець утік із місця події. Працівник патрульної поліції Артем Кутушев загинув на місці. Пізніше в лікарні померла поранена злочинцем патрульна Ольга Макаренко.

Сам злочинець, отримавши поранення у живіт від патрульного, прийшов до лікарні імені Мечникова, де його того ж дня й затримали. Ним виявився ексбоєць розформованого підрозділу «Торнадо» Олександр Пугачов.

Патрульні зупинили тоді Пугачова за порушення правил і попросили документи для перевірки. Оскільки він уже 2 роки перебував у розшуку за скоєння важких злочинів, – відкрив вогонь.

24 січня 2017 року обвинувальний висновок щодо Пугачова передали до суду. Сторона обвинувачення наполягала на призначенні покарання за вчинення злочинів Пугачовим у вигляді довічного позбавлення волі.

Читайте також: У Дніпрі застрелили чоловіка, який перебував під домашнім арештом

8 квітня 2019 року суд присяжних Кіровського районного суду м. Дніпропетровська виніс вирок ексбійцю розформованого підрозділу «Торнадо» Олександру Пугачову у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, суд також постановив стягнути з обвинуваченого на користь потерпілої сторони 3 млн грн моральної шкоди.

Не погодившись з таким рішенням суду обвинувачений подав апеляцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-