Суд арештував посадовця Держгеокадастру, підозрюваного в хабарництві

Суд арештував посадовця Держгеокадастру, підозрюваного в хабарництві

Укрінформ
У Маріуполі взяли під варту строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 153 тис. грн посадовця Держгеокадастру, викритого під час отримання неправомірної вигоди.

«Жовтневий районний суд м. Маріуполя задовольнив клопотання прокуратури Донецької області щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 153 000 грн 42-річному заступнику начальника одного з відділів Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом, прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) КК України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: НАБУ повідомило про підозру керівнику Служби автомобільних доріг Миколаївщини

У прокуратурі нагадали, що наприкінці серпня до поліції звернулась мешканка Маріуполя із заявою про вимагання у неї заступником начальника одного з відділів ГУ Держгеокадастру у Донецькій області неправомірної вигоди у розмірі 6 500 грн за присвоєння земельній ділянці, що розташована під належним їй будинком, кадастрового номеру.

13 вересня під час отримання вказаних грошових коштів посадовця було викрито працівниками поліції та ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Грошові кошти виявлено та вилучено.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-