Волонтерка заявляє, що застрелений у Маріуполі бойовик їй погрожував

Волонтерка заявляє, що застрелений у Маріуполі бойовик їй погрожував

Укрінформ
Військова волонтерка, голова ГО "Громадський рух Маріуполя" Галина Одноріг, заявила про погрози, які звучали на її адресу від застреленого сьогодні бойовика "ДНР" Романа Джумаєва, якого суд відпустив під домашній арешт.

Про це вона повідомила 16 вересня на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні у нас в Маріуполі, сталась надзвичайна подія. Вбито бойовика Джумаєва, який був «выпущен нашим судом под домашний арест». Коли не працює система, працює нація!!! І як би це страшно не звучало, але я хочу подякувати тим, хто це зробив. Бо до мене особисто надходили погрози від нього, від його мами, і мені було небезпечно знаходитись поруч з вбивцею наших «кіборгів» в одному місті», - наголосила Одноріг.

Вона зазначила, що коли цього бойовика звільнили українські судді перший раз, «це був шок».

Впродовж останнього року, за словами волонтерки, активісти робили все можливе задля того, щоб вбивця «кіборгів» отримав покарання, на яке заслуговує.

"Після того, як його звільнили під домашній арешт, ми написали лист до Адміністрації Президента України з проханням внести доповнення в рішення Конституційного суду від 24.06. 2019. Але, на жаль, і досі відповіді не отримали. Тож маємо те, що маємо», - зазначила Одноріг, додавши, що суддям, «мабуть, треба думати, кого і куди вони відпускають, бо не все можна купити за гроші».

Читайте також: У Маріуполі розстріляли бойовика "ДНР", випущеного під домашній арешт

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі 16 вересня на порозі квартири розстріляли бойовика «ДНР» Романа Джумаєва, випущеного судом під домашній арешт. Невідомі подзвонили в двері квартири, де він жив, і розстріляли впритул. За попередньою інформацією, в бойовика вистрелили 7 разів, він помер до приїзду «швидкої».

Джумаєву 28 років. Він уродженець Маріуполя, програміст. До 2014 року працював у Києві, а потім приїхав до Донецька і вступив до лав бойовиків "ДНР". Брав участь у штурмі Донецького аеропорту і Дебальцевого. Улітку 2015 через Росію виїхав до Білорусі, де, за інформацією ЗМІ, працював менеджером. У 2016 році переїхав до Росії.

В руки українських силовиків бойовик потрапив у вересні 2017 року, коли через Мар'їнку намагався в'їхати в Україну, щоб провідати родичів.

Джумаєва звинувачували у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (тероризм). Останнє засідання суду відбулося на початку серпня. Жовтневий районний суд змінив запобіжний захід підозрюваному на домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-