У Маріуполі розстріляли бойовика

У Маріуполі розстріляли бойовика "ДНР", випущеного під домашній арешт

Фото
Укрінформ
У Маріуполі на порозі квартири розстріляли бойовика "ДНР" Романа Джумаєва, випущеного судом під домашній арешт.

Про це повідомляє сайт 0629 з посиланням на власне джерело.

"16 вересня на вул. Воїнів-визволителів у Лівобережному районі Маріуполя розстріляно бойовика "ДНР" Джумаєва. Невідомі подзвонили в двері квартири, де жив Роман Джумаєв, і розстріляли його в упор. За даними медиків, на тілі виявлено численні вогнепальні поранення. Чоловік помер до приїзду "швидкої", - йдеться у повідомленні.

У Маріуполі розстріляли Романа Джумаєва / Фото: 0629.com.ua

У пресслужбі Центрального відділу поліції повідомили, що на місце виїхала слідчо-оперативна група, ведуться слідчі дії.

За попередньою інформацією, в бойовика вистрелили 7 разів.

Роману Джумаєву 28 років. Він уродженець Маріуполя, програміст. До 2014 року працював у Києві, а потім приїхав до Донецька і вступив до лав бойовиків "ДНР". Джумаєв брав участь у штурмі Донецького аеропорту і Дебальцевого. Улітку 2015 через Росію виїхав до Білорусі, де, за інформацією ЗМІ, працював менеджером. У 2016 році Джумаєв переїхав до Росії.

В руки українських силовиків бойовик потрапив у вересні 2017 року, коли через Мар'їнку намагався в'їхати в Україну, щоб провідати родичів. Пресцентр СБУ тоді повідомив, що "житель Маріуполя у червні 2014 року добровiльно приєднався до так званої "інтернаціональної бригади "Пятнашка". Оперативники спецслужби задокументували, що бойовик, зокрема, брав участь у штурмі донецького міжнародного аеропорту і в лютому 2015 року - в захопленні Дебальцевого".

Джумаєва звинувачували у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (тероризм). Суд за даним фактом ще триває. Останнє засідання відбулося на початку серпня. Жовтневий районний суд змінив запобіжний захід підозрюваному на домашній арешт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-