Сутички після ХарківПрайду: постраждали двоє поліцейських, 17 осіб - у поліції

Сутички після ХарківПрайду: постраждали двоє поліцейських, 17 осіб - у поліції

Відео
Укрінформ
Після закінчення акції "ХарківПрайд" у центрі міста сталися сутички, в яких постраждали двоє правоохоронців. Поліція відкрила два кримінальні провадження та склала адмінпротокол.

Про це повідомляє відділ комунікації Гу Нацполіції в Харківській області.

"Сутички відбулися у центрі міста. Постраждали двоє поліцейських", - йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, до Шевченківського райвідділу поліції доправлено 17 людей, які взяли участь у сутичках на вулиці Римарській у центрі Харкова. Під час конфлікту вони чинили опір поліцейським, розпилили у бік правоохоронців сльозогінний газ. При цьому постраждали двоє працівників поліції, одного з них з опіками очей доправили до лікарні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Читайте також: Марш рівності у Харкові закидали яйцями та сміттям: з центру їх вивела поліція

Поліція також повідомляє, що до райвідділу для написання пояснень доправлено 17-річного харків’янина, який після закінчення Маршу став кидати камінням у людей, які йшли вздовж вул. Сумської. Щодо юнака складено адміністративний протокол за ч. 173 (дрібне хуліганство) Кодекса України про адміністративні порушення.

Крім того, за фактом хуліганських дій щодо юнака у парку Шевченка слідчі внесли відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

Як повідомляВ Укрінформ, кілька активістів наздогнали в парку Шевченка хлопця, який нібито йшов у колоні "ХарківПрайд", збили його з ніг і били кулаками і ногами. Правоохоронці втрутились у конфлікт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-