У Харкові проходить перший Марш рівності

У Харкові проходить перший Марш рівності

Фото, відео
Укрінформ
У Харкові стартував перший "ХарківПрайд Марш", колона з кількох сотень учасників вирушила центром міста.

Про це повідомляють організатори KharkivPride на своїй сторінці у Facebook.

“ХарківПрайд Марш" проходитиме в форматі правозахисної ходи, яка стартує від майдану Свободи”, - зазначають організатори.

За інформацією KharkivPride, попередньо для участі в акції зареєструвалося понад 1100 осіб.

 

В Україні вже відбулося 14 Маршів за рівність прав для ЛГБТ, зокрема в Києві, Одесі, Херсоні, Запоріжжі та Кривому Розі. Столичний прайд цього року зібрав більше 8000 людей.
Читайте також: Прайд в Одесі: поліція затримала трьох противників ЛГБТ-спільноти

Як заявив напередодні начальник ГУНП в Хакрівській області Валерій Сокуренко, міська поліція цілком готова до забезпечення громадського порядку під час Маршу рівності. На відео видно, що учасники Прайду оточені подвійним кордоном правоохоронців.

“У Харкові достатньо сильний гарнізон, у нас є і Нацполіція, і Нацгвардія, плюс додані сили, тому впевнений, що все відбудеться спокійно і мирно. Ба більше, ми плануємо забезпечити громадський порядок і безпеку не тільки у місці проведення цього заходу, а й в інших публічних місцях Харкова. Будуть посилені наряди в метрополітені. Для того, щоб не вийшло так, що пройде цей захід у центрі Харкова, а потім ще на околицях хтось із кимось буде з’ясовувати стосунки. Тому усі правоохоронці будуть нести службу в посиленому режимі”, - сказав Сокуренко.

У Харкові відбувся марш рівності «KharkivPride2019» / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Сьогодні у центрі Харкова одночасно з Маршем рівності триває також акція представників низки правих організацій, які є противниками проведення Прайду. На початку їхня колона рухалася паралельно до учасників "ХарківПрайду", опонентів розділяє кордон поліцейських авто та правоохоронців.

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня Харківський міський голова Геннадій Кернес написав у Мережі, що не подаватиме позов до суду з вимогою обмежити проведення в Харкові 15 вересня Маршу рівності KharkivPride.

Перед тим, 2 вересня, Кернес писав у Facebook про намір через суд обмежити проведення Маршу рівності, посилаючись на те, що захід "створить незручності для жителів міста".

28 серпня електронна петиція про заборону маршу ХарківПрайда з'явилася на сайті Харківської міськради. Вона одразу ж набрала 5837 голосів замість достатніх 5000, що створило підставу для її розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-