В Україні зберігається високий рівень пожежної небезпеки

В Україні зберігається високий рівень пожежної небезпеки

Укрінформ
Синоптики попереджають про пожежну небезпеку на території України 15 та 16 вересня.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"За даними УкрГідрометцентру, 15-16 вересня в Україні, крім Карпат, утримається надзвичайний рівень пожежної небезпеки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у Києві та Київській області 15-16 вересня також утримається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека.

У ДСНС нагадали українцям, як в цей період не спалити країну та запобігти численним пожежам на відкритих територіях.

Зокрема, під час пожежонебезпечного періоду заборонено заїжджати до лісу на автомобілях та полювати із використанням вогнепальної зброї; не слід залишати скляні пляшки, розбите скло та консервні бляшанки в місцях відпочинку, адже фокусуючи сонячні промені, вони можуть стати джерелом пожежі.

Читайте також: Рятувальники ліквідували пожежу на сміттєзвалищі поблизу Рівного

Також необхідно вчасно повідомляти про випадки загорянь на номер 101, щоб вогнеборці могли запобігти поширенню пожежі на більшу площу.

Крім того, рятувальники нагадали українцям, що безпечним способом переробки сухої трави, листя та інших органічних відходів є компостування, й закликали повідомляти правоохоронців про випадки спалювання громадянами сміття та трави, що можуть спричинити пожежу.

"Загалом, більше пів тисячі загорянь щодня виникають на відкритих територіях, полях, лісах та торфовищах, і найчастішою їх причиною є діяльність людини", - наголосили у ДСНС.

Як повідомлялося, нещодавно на Київщині вогнеборці ліквідували масштабну пожежу поблизу с. Нові Соколи Іванківського району, що розповсюдилась на Чорнобильську зону, а на Чернігівщині пожежа виникла на військовому полігоні у Козелецькому районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-