Стронгмени у Дніпрі на День міста з'ясовували, хто з них найсильніший

Стронгмени у Дніпрі на День міста з'ясовували, хто з них найсильніший

Фото, відео
Укрінформ
До Дніпра на День міста з’їхалися найкращі атлети з різних куточків країни, щоб взяти участь у фіналі Всеукраїнського турніру зі стронгмену «Найсильніша людина України-2019».

Організатор турніру - Федерація стронгмену України, яку підтримав міський голова Дніпра, передає кореспондент Укрінформу.

«Уже не перший рік федерація проводить змагання саме у Дніпрі за підтримки керівництва міста. Цього разу фінальні ігри турніру збіглися зі святкуванням Дня міста. Даруватимемо глядачам-дніпрянам натхнення на здоровий спосіб життя. Сподіваємося, дивлячись на атлетів, молодь піде до спортзалів чи спортивних секцій»,- підкреслив президент Федерації стронгмену України Сергій Конюшок.

Читайте також: У Дніпрі в День міста встановили новий рекорд карнавальної ходи «I love Dnipro»

Всеукраїнський турнір «Найсильніша людина України 2019» м. Дніпро / Фото: Микола М'якшиков. Укрінформ

У фіналі турніру беруть участь 12 атлетів.

«За титул найсильнішої людини України силачі змагаються у різноманітних спортивних завданнях, серед яких: перетягування автомобіля за допомогою лямок, естафети, а також класичні вправи з кулями. Словом, проявляють силову витривалість, швидкість, координацію», - додав головний рефері змагань, володар титулу «Найсильніша людина світу» Василь Вірастюк.

Родзинкою турніру мало б стати встановлення світового рекорду на колективне підняття труби завважки 1 т 200 кг. Вправу «Лог-ліфт» одночасно повинні були виконати усі 12 учасників змагання, а рекорд - зафіксувати представники Рекордів України, але не судилося. Василь Вірастюк після спроби спортсменів підняти колоду із сумом заявив, що на даний момент це зробити дуже складно та організатори після виснажливих змагань не хочуть травмувати спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-