З Миколаївського зоопарку в ліси Буковини передали самицю зубра

З Миколаївського зоопарку в ліси Буковини передали самицю зубра

Фото
Укрінформ
З Миколаївського зоопарку до розплідника Сторожинецького лісомисливського господарства, що у Чернівецькій області, передали самицю зубра на прізвисько Муза.

Про це повідомляється на сторінці Миколаївського зоопарку у Facebook.

"До адміністрації зоопарку звернулися представники ДП «Сторожинецьке лісове господарство» з проханням передати їм одну особину зубра, посилаючись на те, що ними було започатковано розплідник зубрів загальною площею 80,3 га. І днями Миколаївський зоопарк передав на Буковину самицю зубра європейського (Bison bonasus) на прізвисько Муза", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Африканських слонів заборонили продавати в зоопарки та цирки

Самиця народилася у Миколаївському зоопарку у 2016 році. Там зазначають, що три роки тому вони уже передавали для цього розплідника на Буковину самця цього ж виду тварини.

"Як відомо, зубр європейський майже зник у природі. Тільки зусиллями небайдужих людей цей вид було врятовано від повного вимирання. На сьогодні, це єдиний вид диких биків що проживає у Європі", - зазначають у Миколаївському зоопарку.

Читайте також: У Миколаївському зоопарку оселився ще один рідкісний жираф

Мета створення розплідника – утримання у напіввільних умовах генетичного резерву зубрів, та отримання приплоду з перспективною випускання у природне середовище 2-3 річного молодняку.

Це робиться заради збереження та відновлення Буковинської субпопуляції зубра європейського, загальна чисельність якої на теренах Чернівецької області складає близько 30 особин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-