Кернес має сплатити штраф за неявку до суду

Кернес має сплатити штраф за неявку до суду

Укрінформ
Харківського міського голову Геннадія Кернеса оштрафували за неявку у полтавський суд, де розглядають три апеляції на закриття справи проти нього і двох його охоронців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у суді.

"Кернес знов не з'явився до суду. Електронною поштою він повідомив, що підписує меморандум про модернізацію міста. Прокурор, у свою чергу, просив застосувати до нього примусовий привід та грошове стягнення - за неявку до суду без поважних причин. Клопотання прокурора частково задоволено: на обвинуваченого Кернеса накладене грошове стягнення в розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб - в розмірі 1921 грн", - зазначили у суді.

Чергове засідання суду відбудеться 18 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, 30 серпня засідання Полтавського апеляційного суду у справі Геннадія Кернеса знову перенесли, бо решта захисників перебуває у відпустці чи хворіє, а тому не прийшов і сам Кернес. Засідання перенесли на 13 вересня, і це сталося вже всьоме.

Читайте також: Кернес оскаржить рішення суду щодо проспекту Григоренка

Кернеса та його охоронців обвинувачують у викраденні, катуванні та погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року.

10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти міського голови Харкова.

12 серпня 2018 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для ухвалення об'єктивного вироку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-