"Страсті" довкола ХарківПрайду - поліція перевіряє напад на учасників

Укрінформ
Проводиться перевірка за фактом нападу напередодні ввечері на учасників ХарківПрайду.
Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Повідомлення про подію біля Харківського літературного музею, що по вулиці Багалія, надійшло 12 вересня близько 18:25. Встановлено, що на присутніх тут громадян (учасників ХарківПрайда - ред.), напали невідомі. Вони почали перешкоджати проведенню зібрання, а потім облили зеленкою двох чоловіків. На місце прибули поліцейські. Від написання заяв у поліцію постраждалі відмовилися і повідомили, що претензій ні до кого не мають. Інформація про подію зареєстрована в Журналі єдиного обліку Київського райвідділу поліції. Проводиться перевірка", - зазначили у відділі.

Водночас, як пояснюють учасники ХарківПрайду, напередодні ввечері близько 30 представників радикальних організацій "Фрайкор", "Традиції та порядок" і "Правий сектор" заблокували проведення в Літмузеї лекції екс-депутата ВР Олександра Донія на тему "Толерантність як сучасна складова української національної ідеї" в рамках освітньої частини ПрайдТижня. Від зеленки постраждав і сам Доній: йому залили око.

Читайте також: Кернес через суд хоче обмежити KharkivPride

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня Харківський міський голова Геннадій Кернес написав у мережі, що не подаватиме позов до суду з вимогою обмежити проведення в Харкові 15 вересня Маршу рівності KharkivPride: "Обмежень не буде, влада має намір сприяти проведенню маршу".

Перед тим, 2 вересня, Кернес писав у Facebook про намір через суд обмежити проведення Маршу рівності, посилаючись на те, що захід "створить незручності для жителів міста".

28 серпня електронна петиція про заборону маршу ХарківПрайда з'явилася на сайті Харківської міськради. Вона одразу ж набрала 5837 голосів замість достатніх 5000 голосів, що створило підставу для її розгляд

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-