У Чугуєві через горіння торфовищ закрили школу і садочок

У Чугуєві через горіння торфовищ закрили школу і садочок

Укрінформ
Загальноосвітню школу і ясла-садок у місті Чугуїв тимчасово закрито через задимлення території у зв'язку з горінням торфовищ у Харківській області.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в Чугуївській міськраді.

"За розпорядженням міського голови Галини Мінаєвої заняття в загальноосвітній школі в Чугуєві і яслах-садку при в/ч А-0501 призупинено з 13 по 16 вересня. Заходи вжито у зв'язку з їдким димом від горіння торфовищ", - зазначили в міськраді.

На цей же період, додали в міськраді, обмежено проведення навчальних, спортивних і культурно-масових заходів на відкритому повітрі.

За словами начальника інформаційного відділення інформагентства Міноборони (Харків) Віталія Саранцева, на сьогодні площа горіння торфовища зменшилася на третину, і становить близько 2 гектарів.

Читайте також: У Чорнобильській зоні ще тліє 10 гектарів лісу

"До гасіння залучено пожежний вертоліт, пожежний танк, 14 пожежних машин і інженерну техніку. На місці працюють 70 осіб: пожежні ДСНС і представники особового складу військової частини. Жертв і постраждалих немає", - пояснив Саранцев.

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня на військовому полігоні поблизу Чугуєва зафіксовано масове загоряння торфовищ на площі 10 га. Горіння та тління відбувається на глибині грунту, що ускладнює гасіння. Інтенсивного поширення вогню немає.

За заявою керівництва інформаційного відділення інформагентства Міноборони (Харків), ніяких складів з боєприпасами на території полігону, який відкрито 1949 року, немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-