У Случі на Житомирщини кишкова паличка зашкалює у 48 разів

У Случі на Житомирщини кишкова паличка зашкалює у 48 разів

Укрінформ
Під час дослідження проб води з річки Случ у межах Баранівського району Житомирщини зафіксували перевищення допустимої норми кишкової палички у 48 разів.

Про це повідомляє Житомирський обласний лабораторний центр.

«На поточному тижні відібрані для дослідження зразки води з річок Случ та Хомора в межах Баранівського та Новоград-Волинського районів. В результаті проведених досліджень встановлено, що за бактеріологічними показниками якість води не відповідає в усіх дев’яти контрольних точках, а особливо брудною виявилась вода в р. Случ в межах с. Рогачів Баранівського району. Кількість кишкової палички тут становить 240000 в 1 л води при нормативному рівні не більше 5000. Тобто, норма перевищена у 48 разів, що свідчить про наявність джерел фекального забруднення річки», - йдеться у повідомлення.

Читайте також: У морі біля Маріуполя виявлено перевищення норми індексу кишкової палички

За санітарно-хімічними показниками із дев’яти проб невідповідність води нормам виявлена у трьох: р. Хомора на межі Житомирської та Хмельницької областей, р. Случ в м. Баранівці, р. Случ на водозаборі м. Новограда-Волинського.

Крім того, вода з р. Хомора, що надходить у Житомирську область, виявилась найбільш забрудненою хімічними сполуками, внаслідок чого рівень розчиненого кисню нижчий норми у 2,5 рази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-